الساندرو گوالتیری (Alessandro Gualtieri)،یک عطار دیوانه
شاید طراحی عطری با نتهای رادیکال مانند حشیش و افسنطین و استفاده از تصاویر تمام عریان زنان زیبا برای تبلیغ تا دو دهه پیش امری غیر طبیعی و حتی سزاوار سرزنش بود.
الساندرو گوالتیری (Alessandro Gualtieri)، یک عطار دیوانه
شاید طراحی عطری با نتهای رادیکال مانند حشیش و افسنطین و استفاده از تصاویر تمام عریان زنان زیبا برای تبلیغ تا دو دهه پیش امری غیر طبیعی و حتی سزاوار سرزنش بود. با وجود این، الساندرو گوالتیری عطار ایتالیایی، با ایدههای دیوانه وارش، تصمیم گرفت تا خطوط قرمز را به چالش بکشد و آن چه را در درونش میجوشید به مرحله ظهور برساند.
این چالش بزرگ او را سزاوار لقب عطار دیوانه کرد که این ایتالیایی پریشان احوال با آغوش باز از آن استقبال کرد.
الساندرو سالهای زیادی را صرف همکاری با نامها و برندهای مطرح جهان مد و زیبایی کرد. همکاری و فعالیتهای او، علی رغم به همراه داشتن موفقیتهای چشمگیر؛ برایش رضایتبخش نبود. کمبودها و نقایصی که وجود داشتند، باعث آزرده شدن او میشد و تحمل ادامه فعالیت در آن فضاها را برایش دشوار میکرد.
گوالتیری همواره بر سر دوراهی انتخاب بین بقا در دنیای پر زرق و برق مد و حضور در مرکز توجهات یا حرکت به سمت علایق و تعبیر رویاهای خود میماند و انتخاب یکی از این دو، برای او بسیار دشوار و چالش برانگیز بود.
درنهایت او، حرکت در مسیر چالشها و انجام کارهای به ظاهر غیر ممکن را انتخاب کرد. این انتخاب برای هنرمندان خلاق و صاحب سبکی مانند الساندرو گوالتیری بسیار خوشایند به نظر میرسید.
گوالتیری فعالیت در عطرسازی را از همکاری با برندهای مطرحی مانند «والنتینو» و «ورساچه» آغاز کرد. او سالهای زیادی در این چارچوب به فعالیت خود ادامه داد و تولید چندین عطر موفق و محبوب را به سرانجام رساند. اما با گذشت زمان، با فقدان خلاقیت و عدم توجه به ایدههای جسورانه و مبتکرانهاش مواجه و در نتیجه آن، خسته و دلسرد شد.
سرخوردگی و نا امیدی الساندرو از شرایط و سیاستهای حاکم بر صنعت عطر موجب شد، تا او در سال ۲۰۰۴ فعالیت در عطرسازی تجاری را رها و توان خود را صرف ساخت آثار مورد نظر خود کند. او برنامه داشت، که به ایدههای بدیع و متمایز بپردازد.
الساندرو فعالیت مستقل خود را در سال ۲۰۰۶ و با عطرهای «نازوماتو» آغاز کرد. البته استقلال و دوری از سیاستهای بازار باعث شد، که فعالیتهای خود را در چهارچوبی کوچک و به صورت کاملا انفرادی دنبال کند.
وی با هزینههای شخصی، عطرهایی پیچیده و متفاوت را خلق کرد و با ساخت حدود هشتاد بطری دستساز، اقدام به معرفی این آثار در فروشگاههای آلمان و ایتالیا کرد. هر چند این آثار مبتکرانه و متفاوت، محدود و ناشناخته بودند، اما به دلیل برخورداری از روایحی پیچیده و تأمل برانگیز، توجه مخاطبان را به خود جلب کردند و موجب موفقیت و توسعه نام «نازوماتو» در میان علاقمندان به عطر شدند.
ساختههای گوالتیری یکی پس از دیگری در میان دیوانگان عطر به شهرت رسید. شهرت او با بلک افغان در سطح بینالمللی گسترش یافت و راه را برای دیدن کل دنیا توسط گوالتیری باز کرد.
الساندرو در هر کشور که برای او بازاری جدید به نظر میرسید، مستند تجربی میساخت و از آنها برای خلق رایحههایی بیبدیل بهره میگرفت. الساندرو گوالتیری، پس از به موفقیت رسیدن برند ناسوماتو، برند اورتو پاریسی را به منظور ارائه رایحههای ملایم و عامهپسندتر، در سایزهای ۱۰۰ میلیلیتری تاسیس کرد.
تردیدی وجود ندارد، که گوالتیری در زمره عطرسازان ساختارشکن و جریانساز عصر حاضر قرار گرفته است. گوالتیری و آثار او و به طور ویژه لاین نازوماتو، از نقطه صفر عطرسازی در دوران معاصر سر بر آورده و به یکی از پرهیاهوترین نامها در سالیان گذشته تبدیل شدهاند.
آنچه او و آثارش را در میان انبوه نامها و برندهای نوپا، متمایز و برجسته می کند؛ جسارت و شهامت بیان ایدههایش در قالب سبکها و خانوادههای مختلف عطرسازی است.
او از تکرار گریزان است و همین نفرت از تکرار او را از دنیای پر زرق و برق عطرسازی تجاری، جدا کرده و به سوی دنیای پر رمز و راز و پیچیده عطرسازی هنری سوق داده است. الساندرو همچنان متفاوت و پر از ایده است و همواره باید در انتظار تغییرات جدید و آغاز فصلی تازه از او باشیم.